Erovertaisryhmät

Järjestämme erovertaisryhmiä lapsille sekä Lapsi mielessä -vertaisryhmiä lapsesta erillään asuville vanhemmille.

Lasten erovertaisryhmä

Erovertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempiensa eroa ilman lojaaliteettiristiriitaa. Lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja tunteitaan muiden kanssa, joilla on samankaltainen elämäntilanne. Ryhmässä eroa käsitellään leikin, piirtämisen, pelaamisen ja erilaisten tarinoiden kautta.

Lapsella ei tarvitse olla erityisiä huolia tai oireilua. Osallistumiseen riittää, että vanhemmat ovat eronneet ja lapsella on jo kokemusta siitä, etteivät vanhemmat asu samassa osoitteessa. Vanhempien erosta olisi hyvä ollut kulua vähintään noin 4-6 kk ennen ryhmään osallistumista. Tällöin lapselle on jo muodostunut käsitys arjesta eron jälkeen. Osallistuminen ryhmään on maksutonta ja ryhmäkerroilla tarjotaan aina välipala. Ryhmään sisältyy myös vanhempien alku- ja lopputapaamiset.

Syyskuussa alkava 9-10 -vuotiaiden lasten erovertaisryhmä on tällä hetkellä täynnä.

Ryhmä kokoontuu yhteensä kuusi kertaa ajalla 24.9.-5.11.2019 (viikot 39-45, poislukien syyslomaviikko 42). Tapaamme aina tiistai-iltaisin klo 17-19 Kallion perhekeskuksessa Helsingissä (Toinen Linja 4c).

Mahdollisia peruutuspaikkoja varten voit olla yhteydessä sähköpostitse (ero.helsingin.yhdistys@mll.fi) tai soittamalla/tekstiviestillä (0400 326 858).

HUOM! Pienperheyhdistys järjestää tämän lastenryhmän kanssa samanaikaisesti Vanhemman Neuvo -vertaisryhmän vanhemmille ja se pidetään myöskin Kallion perhekeskuksessa. Lisätietoja tuosta ryhmästä löydät Pienperheyhdistyksen sivuilta.

Ilmoitamme näillä sivuilla seuraavista lasten erovertaisryhmistä heti, kun ajankohdat ja muut tarkemmat tiedot varmistuvat.

Lapsi mielessä -ryhmä lapsesta erillään asuville vanhemmille

Lapsi mielessä- ryhmän tarkoituksena on tukea lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman toimivaa sekä myönteistä vuorovaikutussuhdetta. Ryhmäkerrat perustuvat mentalisaation vahvistamiseen, joten ryhmässä pohditaan yhdessä vanhempien omia sekä lapsen mahdollisia kokemuksia, tunteita ja reaktioita erilaisissa arjen tilanteissa.

Ilmoitamme näillä sivuilla seuraavasta Lapsi mielssä -ryhmästä heti, kun ajankohta ja muut tarkemmat tiedot varmistuvat.

Kiinnostuitko ryhmistämme?

Mikäli kiinnostuit ryhmävaihtoehdoistamme, voit jättää niihin liittyvät toiveet sekä yhteydenottopyynnön alla olevan lomakkeen kautta. Näin varmistat, että saat tarkemmat tiedot ryhmistä heti tietojen varmistuttua.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Kuva: iStock
PDF-tiedostoLasten erovertaisryhmä syksy 2019.pdf (749 kB)
Tulosta tästä lasten erovertaisryhmän mainos