Vaihtopesä

Uusi palvelu 16.3.2019 lähtien Sellon kirjaston tiloissa Espoossa

VAIHTOPESÄ mahdollistaa lapsen edun mukaisen siirtymisen vanhemmalta toiselle tilanteissa, joissa ei ole tarvetta valvotulle vaihdolle, mutta vaihtoa ei kuitenkaan haluta tehdä kahden kesken (esimerkiksi kotiovella tai ostoskeskuksessa).

Vaihtopesä on kaikille avoin tila Sellon kirjaston Lastenmaassa, leikkitilan vieressä. Vanhemmat voivat keskinäisten sopimustensa mukaisesti tehdä vaihdon Vaihtopesässä ilman erillistä ajanvarausta. Paikalla on aina Mannerheimin Lastensuojeluliiton perehdyttämä vapaaehtoinen, jolta voi saada juttuseuraa vaihtoa odotellessa tai tarvittaessa Espoon kaupungin eroauttamisen palveluiden yhteystietoja.

Vapaaehtoisen tunnistaa sinisestä MLL-liivistä. Vanhempien toivotaan kertovan vapaaehtoiselle, että he ovat tulleet tekemään vaihdon. Vaihtopesä on kuitenkin matalan kynnyksen palvelu, jossa ei kysytä käyttäjien nimiä, asuinpaikkaa tai muitakaan tarkempia tietoja.

Sellon kirjaston Lastenmaa on mahdollisuuksien maa, josta löytyy lasten kirjojen lisäksi mm. leikkitila, lukunurkkauksia, vaunuparkki, lasten wc ja vaipanvaihtotila sekä mikroaaltouuni ruuan lämmittämiseen. Lapsella ja vanhemmalla on mahdollisuus yhteiseen leikkiin vaihtoa odotellessa ja tilat mahdollistavat myös lyhyet lapsen ja vanhemman väliset tapaamiset. Sellon kirjasto sijaitsee Espoon Leppävaarassa, osoitteessa Leppävaarankatu 9.

Vaihtopesä on auki 16.3.2019 lähtien seuraavasti:

keskiviikkoisin klo 17.00-19.30

lauantaisin klo 10.30-13.30 sekä 14-30-17.30

HUOM! Ei aukioloa ke 1.5. (vappu), la 20.4. (pääsiäinen) & la 22.6. (juhannus)

Ota rohkeasti yhteyttä kysyäksesi lisää. Yhteystiedot löydät täältä.

Luodaan yhdessä lapselle mahdollisimman miellyttävä vaihtotilanne,

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Lataa alta Vaihtopesä-esite (pdf):