Vapaaehtoiseksi Perhepesään

Haluaisitko tehdä vapaa-ajallasi jotain eronneiden lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemiseksi?

Kaipaatko vastapainoa opiskelulle tai työlle tai mielekästä sisältöä elämääsi?

Haluatko kehittää itseäsi ja hyödyntää osaamistasi muiden auttamiseen?

TULE PERHEPESÄ-TAPAAMISTEN MAHDOLLISTAJAKSI!

Nyt sinulla olisi oiva tilaisuus tehdä matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa joustavasti oman aikataulusi mukaisesti! Ota mukaan vaikka kutimet, kirja tai koulutehtävä, pysähdy hetkeksi Perhepesään ja mahdollista samalla lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman (tai muun läheisen) tapaaminen.

Perhepesät ovat MLL Helsingin yhdistyksen tarjoamia varakoteja. Ne on tarkoitettu lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman yhteisen ajan viettoon ja leikkiin silloin, kun heillä ei ole muuta sopivaa tapaamispaikkaa, eikä tapaamisiin liity lastensuojelullista huolta. Koulutetut vapaaehtoiset ovat mahdollistamassa Perhepesätoiminnan.  He ovat käytettävissä koko tapaamisen ajan (yleensä 1-3h); ottavat perheen vastaan ja erikseen sovittaessa antavat tukeaan mm. lapsen perushoitoon ja kohtaamiseen liittyvissä asioissa. Vapaaehtoinen ei ole kuitenkaan valvovassa roolissa ja pääsääntöisesti hän jättää tilan lapsen ja vanhemman väliselle keskinäiselle yhdessäololle. Perhepesät sijaitsevat Helsingissä (Etu-Töölö & Rastila) hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella.

Kiinnostuitko?

Seuraava vapaaehtoisten perehdytys alkaa ma 21.1.2019 klo 17.30-20.30. Jatkopäivät ovat ti 22.1.2019 sekä ma 28.1.2019. Perehdytys pidetään Lauttasaaressa, MLL Helsingin yhdistyksen toimistolla ja siinä käydään käytännön asioiden lisäksi läpi lapsi ja ero –teemaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: taina.pekkanen@mll.fi / 0400 326 859

Tulossa mahdollisuus vapaaehtoistyöhön myös kirjastomiljöössä Espoossa maaliskuusta 2019 lähtien. Lue lisää Vaihtopesästä täältä

Tule mukaan, sinua tarvitaan!