Vapaaehtoistyöhön eronneiden lapsiperheiden tueksi?

Haluaisitko tehdä vapaa-ajallasi jotain eronneiden lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemiseksi?

Kaipaatko vastapainoa opiskelulle tai työlle tai lisää mielekästä sisältöä elämääsi?

Haluatko kehittää itseäsi ja hyödyntää osaamistasi muiden auttamiseen?

Nyt sinulla olisi oiva tilaisuus tehdä matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa joustavasti oman aikataulusi mukaisesti:

TULE SIIS PERHEPESÄ-TAPAAMISTEN TAI VAIHTOPESÄ-PALVELUN MAHDOLLISTAJAKSI!

PERHEPESÄT ovat MLL Helsingin yhdistyksen tarjoamia varakoteja. Ne on tarkoitettu lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman yhteisen ajan viettoon ja leikkiin silloin, kun heillä ei ole muuta sopivaa tapaamispaikkaa, eikä tapaamisiin liity lastensuojelullista huolta. Perehdytetyt vapaaehtoiset ovat mahdollistamassa Perhepesätoiminnan.  He ovat käytettävissä koko tapaamisen ajan (yleensä 1-3h); ottavat perheen vastaan ja erikseen sovittaessa antavat tukeaan mm. lapsen perushoitoon ja kohtaamiseen liittyvissä asioissa. Vapaaehtoinen ei ole kuitenkaan valvovassa roolissa ja pääsääntöisesti hän jättää tilan lapsen ja vanhemman väliselle keskinäiselle yhdessäololle. Ota siis mukaan vaikka kutimet, kirja tai koulutehtävä, pysähdy hetkeksi Perhepesään ja mahdollista samalla lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman (tai muun läheisen) tapaaminen. Perhepesät sijaitsevat Helsingissä (Etu-Töölö & Rastila) hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Perhepesistä löydät lisää täältä.

VAIHTOPESÄ on kahtena päivänä viikossa auki oleva, kaikille avoin tila Sellon kirjaston Lastenmaassa, Espoon Leppävaarassa. Sen avulla mahdollistetaan lapsen edun mukainen siirtyminen vanhemmalta toiselle tilanteissa, joissa ei ole valvotun vaihdon tarvetta mutta vaihtoa ei kuitenkaan haluta tehdä kahden kesken (esimerkiksi kotiovella tai ostoskeskuksessa). Paikalla on aina perehdytetty vapaaehtoinen, jolta vanhemmat voivat saada juttuseuraa vaihtoa odotellessa tai tarvittaessa Espoon kaupungin eroauttamisen ja Lapset ensin -erossakin palveluiden yhteystietoja. Vapaaehtoisvuorot Vaihtopesässä ovat kolmen tunnin mittaisia. Toivomme, että pysytyisit tehdä pääsääntöisesti vähintään yhden vuoron kuukaudessa. Vaihtopesästä löydät lisää täältä.

Kiinnostuitko?

Järjestämme sekä Perhepesä- että Vaihtopesä-vapaaehtoisten perehdytyksiä  vuoden 2019 aikana. Mikäli olet kiinnostunut näistä upeista  vapaaehtoistyön mahdollisuuksista, niin kysy lisää:  taina.pekkanen@mll.fi / 0400 326 859

Tule mukaan, sinua tarvitaan!