Tule vapaaehtoiseksi

MLL Helsingin yhdistyksessä pääset mukaan tekemään merkityksellistä auttamistyötä lasten ja heidän perheidensä parissa ja aloittamiseen et välttämättä tarvitse aiempaa kokemusta!

Vapaaehtoistyö MLL:ssa on ennaltaehkäisevää työtä turvallisen lapsuuden ja nuoruuden sekä lapsiperheiden hyvinvoinnin puolesta. Perehdytämme sinut kuhunkin vapaaehtoistehtävään. Pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, kokemaan ja oppimaan uutta, saamaan merkityksellisyyden ja onnistumisen kokemuksia ja samalla olemaan suuri apu ja ilo monen lapsen ja perheen elämässä.

Vapaaehtoistyö on joustava harrastus, jonka voit tehdä yhdistyksessä itsesi näköiseksi ja omiin aikatauluihisi sopivaksi. Tarjoamme useita erilaisia vapaaehtoistyön rooleja:

Perhepesä-vapaaehtoinen

Tule mukaan tukemaan lapsen selviytymistä vanhempiensa erosta ja vahvistamaan hänen kiintymyssuhdetta etävanhempaansa. Ota mukaan vaikka kutimet, kirja tai opiskelutehtävä ja pysähdy hetkeksi (1-3 h) Perhepesään. Näin mahdollistat samalla lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman (tai muun läheisen) tärkeän tapaamisen.

Vapaaehtoisen rooli on toivottaa perhe tervetulleeksi Perhepesään, olla siellä läsnä tapaamisen ajan ja antaa ennalta sovitusti perheen toiveiden mukaisesti perheelle tukea esim. lapsen hoitoon liittyen. Pääsääntöisesti Perhepesä-vapaaehtoisen rooli on suhteellisen passiivinen, koska tärkeää on jättää tapaamisaika ja tila lapsen ja hänen etävanhempansa väliselle vuorovaikutukselle. Perhepesävapaaehtoisella on kuitenkin tärkeä rooli hyvän ilmapiirin luomisessa Perhepesässä.

Lisätiedot: taina.pekkanen@mll.fi

Leikkilähetti

Tule jakamaan leikin ilosanomaa turvakodissa! Voit kiinnostuksesi mukaan esim.

• järjestää lapsille leikki- tai toimintatuokioita
  • ulkoilla lasten kanssa
  • lukea lapsille
  • leipoa lasten kanssa
  • tai ehdota, mitä juuri sinua kiinnostaisi järjestää turvakodin lapsille

Turvakodin kummi

Tule olemaan kiireettömästi läsnä turvakodilla: Voit kiinnostuksesi mukaan esim.

• olla juttuseurana turvakodin asiakasperheille
  • lähteä kaupungille asiointikaveriksi
  • leipoa tai laittaa ruokaa
  • soittaa pianoa, laulaa tai tanssia…

Eläinten hoitaja

Oletko valmis huolehtimaan turvakodin asiakkaan lemmikkieläimestä lyhyehkön ajan asiakasperheen turvakotijakson aikana omassa kodissasi? Emme voi valitettavasti ottaa turvakotiin perheen lemmikkiä, joten olemme koonneet vapaaehtoisista ringin, jotka ovat valmiita huolehtimaan eläinperheenjäsenestä ja sen turvallisuudesta ennalta sovitusti. Ilmoittaudu vapaaehtoisrekisteriimme ja kerro, millaisesta eläimestä voisit pitää huolta. Korvaamme matkakulut ja lemmikin ruoan pyydettäessä.

Lisätiedot: laura.laine@mll.fi

Kuljetus- ja muuttoavustaja

Onko sinulla peräkärry tai pakettiauto? Olisitko valmis noutamaan sovittaessa autolla turvakodin asiakkaillemme tehtyjä huonekalu- ja tavaralahjoituksia pääkaupunkiseudulla ja näin avustamaan perheitä uuden väkivallattoman elämän aloittamisessa?

Some-aktiivi

Oletko aktiivinen ja taitava somen käyttäjä? Tule jakamaan some-tiliemme päivityksiä käyttämissäsi some-kanavissa. Aktiivisuudellasi voit auttaa meitä levittämään tietoa siitä, mistä lapsiperheet saavat maksutonta apua eroon ja perheväkivaltaan matalalla kynnyksellä.

Lisätiedot: laura.laine@mll.fi / Sophie Mannerheimin turvakoti ja taina.pekkanen@mll.fi / Lapset ensin - erossakin

Muualla MLL:ssä

Etkö löytänyt etsimääsi? Täältä löydät muita vapaaehtoistyön mahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla MLL-organisaatiossa:

MLL ry

MLL Uudenmaan piiri

Olettärkeä.fi

Tule vapaaehtoiseksi Perhepesään!
Tule leikkilähetiksi turvakodille!
Kuva MLL/Matti Matikainen
Tule turvakotiasiakkaan eläimen hoitajaksi!