Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistyö MLL:ssa on ennaltaehkäisevää työtä turvallisen lapsuuden ja nuoruuden sekä lapsiperheiden hyvinvoinnin puolesta. MLL Helsingin yhdistyksessä pääset mukaan tekemään merkityksellistä auttamistyötä lasten ja heidän perheidensä parissa. Aloittamiseen et välttämättä tarvitse aiempaa kokemusta! Perehdytämme sinut ja toimit tiiviissä yhteistyössä ammattilaistemme rinnalla.

Pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, kokemaan ja oppimaan uutta, saamaan merkityksellisyyden ja onnistumisen kokemuksia ja samalla olemaan suuri apu ja ilo monen lapsen ja perheen elämässä.

Vapaaehtoistyö on joustava harrastus, jonka voit tehdä yhdistyksessä itsesi näköiseksi ja omiin aikatauluihisi sopivaksi. Käytämme sähköistä palvelua vapaaehtoisvuorojen varaamiseen.

Mitä siis voit tehdä MLL Helsingin yhdistyksessä auttaaksesi?

Mahdollista lapsen ja vanhemman tapaaminen

Tule mukaan tukemaan lapsen selviytymistä vanhempiensa erosta ja vahvistamaan hänen kiintymyssuhdetta etävanhempaansa. Ota mukaan vaikka kutimet, kirja tai opiskelutehtävä ja pysähdy hetkeksi (1-3 h) Perhepesään. Näin mahdollistat samalla lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman (tai muun läheisen) tärkeän tapaamisen.

Vapaaehtoisen rooli on toivottaa perhe tervetulleeksi Perhepesään, olla siellä läsnä tapaamisen ajan ja antaa ennalta sovitusti perheen toiveiden mukaisesti perheelle tukea esim. lapsen hoitoon liittyen. Pääsääntöisesti vapaaehtoisen rooli on suhteellisen passiivinen, koska tärkeää on jättää tapaamisaika ja tila lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhempansa väliselle vuorovaikutukselle. Perhepesässä toimivalla vapaaehtoisella on tärkeä rooli tapaamisen toteutumisessa ja välittömän ilmapiirin luomisessa pesässä.

Tiedustelut: ero.helsingin.yhdistys@mll.fi

Leiki lapsen kanssa

Tule jakamaan leikin ilosanomaa Sophie Mannerheimin turvakodissa! Voit kiinnostuksesi mukaan esim.

• järjestää lapsille leikki- tai toimintatuokioita
  • ulkoilla lasten kanssa suojatulla pihallamme
  • lukea lapsille
  • leipoa lasten kanssa
  • tai ehdota, mitä juuri sinua kiinnostaisi järjestää turvakodin lapsille

Auta lähisuhdeväkivallasta toipuvia

Tule toimimaan tai olemaan kiireettömästi läsnä Sophie Mannerheimin turvakodilla: Voit kiinnostuksesi mukaan esim.

• olla juttuseurana turvakodin asiakasperheille
  • lähteä kaupungille asiointikaveriksi
  • leipoa tai laittaa ruokaa turvakodilla
  • järjestellä asiakaslahjoitustavaroita

Hoivaa eläintä

Oletko valmis huolehtimaan turvakodin asiakkaan lemmikkieläimestä lyhyehkön ajan asiakasperheen turvakotijakson aikana omassa kodissasi? Emme voi valitettavasti ottaa turvakotiin perheen lemmikkiä, joten olemme koonneet vapaaehtoisista ringin, jotka ovat valmiita huolehtimaan eläinperheenjäsenestä ja sen turvallisuudesta. Tiedustelemme jokaisesta eläinsijoituksesta erikseen vapaaehtoisilta. Ilmoittaudu vapaaehtoisrekisteriimme ja kerro, millaisesta eläimestä sinä voisit pitää huolta. Korvaamme matkakulut ja lemmikin ruoan pyydettäessä.

Avusta vertaisryhmissä

Turvaverkko Helsinki järjestää aikuisille, lapsille sekä perheille suunnattuja vertaistukiryhmiä, joissa kokoonnutaan joko Itäkeskuksen Helmitornissa tai lähdetään mukaville toiminnallisille retkille porukalla. Tarvitsisimme ajoittain joukkoomme vapaaehtoisia ammattilaisten rinnalle avustamaan ryhmien toiminnassa. Myös lähisuhdeväkivallan kokemusasiantuntijat ovat tervetulleita mukaan auttamaan!

Tiedustelut: sirkka.mikkonen@mll.fi

Järjestä toimintatuokioita

Onko sinulla jokin erityistaito ryhmämuotoisten, rentouttavien ja iloa tuovien toimintatuokioiden järjestämiseen tai opiskeletko alaa ja etsit sopivaa asiakasharjoittelutilaisuutta? Turvaverkko Helsingissä kokoontuvat ryhmät ottavat mielellään vastaan ideoita toimintatuokioiden järjestämisestä.

Tiedustelut: sirkka.mikkonen@mll.fi

Kanna ja kuljeta muuttotavaroita

Onko sinulla peräkärry tai pakettiauto? Olisitko valmis noutamaan sovittaessa autolla asiakkaillemme suunnattuja huonekalu- ja tavaralahjoituksia pääkaupunkiseudulla ja näin avustamaan perheitä uuden väkivallattoman elämän aloittamisessa? Ilmoittaudu listoillemme, niin kysäisemme mahdollisuuttasi päästä apuun sitten kun sille tule tarve.

Tiedustelut: laura.laine@mll.fi ja sirkka.mikkonen@mll.fi

Jaa tietoa

Oletko aktiivinen ja taitava somen käyttäjä? Tule jakamaan some-tiliemme päivityksiä käyttämissäsi some-kanavissa. Aktiivisuudellasi voit auttaa meitä levittämään tietoa siitä, mistä lapsiperheet saavat maksutonta apua eroon ja perheväkivaltaan matalalla kynnyksellä.

Tiedustelut: laura.laine@mll.fi / Sophie Mannerheimin turvakoti; sirkka.mikkonen@mll.fi / Turvaverkko Helsinki ja ero.helsingin.yhdistys@mll.fi / Lapset ensin - erossakin.

Muualla MLL:ssä

Etkö löytänyt etsimääsi? Täältä löydät muita vapaaehtoistyön mahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla MLL-organisaatiossa:

MLL ry

MLL Uudenmaan piiri

Olettärkeä.fi

Tule vapaaehtoiseksi Perhepesään!
Tule leikkilähetiksi turvakodille!
Kuva MLL/Matti Matikainen. Kuvan lapsi ei ole tarjottujen palveluiden asiakas.
Tule turvakotiasiakkaan eläimen hoitajaksi!