Haluatko auttaa?

Tyttö pyöräilee

Kiitos kun välität

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Helsingin yhdistys kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajiaan! Yksityiset henkilöt, yritykset ja yhteisöt ovat vuosien saatossa lahjoittaneet MLL Helsingin yhdistykselle rahaa, kiinteää omaisuutta, tavaroita ja palveluja sekä antaneet arvokasta vapaaehtoista työpanostaan.

Tämä kaikki tuki on merkittävästi auttanut hankalassa elämäntilanteessa olevien perheiden avunsaantia. Yhdistys kanavoi avun osoitetulle kohteelle ammattimaisesti ja erityisellä huolellisuudella.

Lahjoitukset

Ilmoitamme käytetyn tavaran osalta asiakkaidemme kohdennetuista tavaratarpeista sosiaalisen median kanavissamme. Erittäin rajallisten säilytystilojemme vuoksi emme valitettavasti voi vastaanottaa kierrätystavaraa juurikaan muutoin. Vastaanotamme toimipisteissämme kohtuullisen määrän mm. seuraavia tuotteita uusina:

  • Hyvin säilyviä elintarvikkeita kuten esim. kahvia teetä, lastenruokia, pillimehuja, säilykkeitä, keksejä, makeisia, purukumia jne.
  • Arjen perushyödykkeitä kuten shampoota, hoitoainetta, saippuaa, kosteusvoidetta, hammasharjoja ja -tahnaa, vaippoja jne.
  • Naisten ja lasten arkivaatteita, alusvaatteita ja sukkia
  • Askartelu- ja käsityötarvikkeita
  • Kestäviä ja helposti puhdistettavia leluja

Yhdistys voi vastaanottaa lahjoittajan oma-aloitteisia rahalahjoituksia, mutta se ei ylläpidä yleistä rahankeräyslupaa.

Mikäli haluatte osoittaa esim. merkkipäivä-, joulumuistamisen tai muun rahalahjoituksen yhdistykselle lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen tai kohdennetusti jollekin toimintayksiköllemme, pyydämme ottamaan yhteyttä lahjoitustilinumeron toimittamiseksi:

helsingin.yhdistys@mll.fi tai 040 722 0261

Kiitos jos harkitsette testamenttinne tekemistä MLL Helsingin yhdistyksen hyväksi. Olemme saaneet vuosien varrella merkittäviä lahjoituksia testamenttien kautta. Huolehdimme suurella kiitollisuudella ja huolellisuudella lahjoituksen käytöstä lahjoittajan tahdon mukaisesti tai lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

Yleishyödyllisenä järjestönä yhdistyksen ei tarvitse maksaa saamastaan testamentista perintö- eikä lahjaveroa, joten lahjoitus voidaan suunnata kokonaisuudessaan osoitettuun tarkoitukseen.

Testamentti on oikeudellinen asiakirja ja sen on täytettävä tiukat muotovaatimukset, jotta se olisi juridisesti pätevä. Testamentti kannattaa siksi teettää tai tarkistuttaa lakimiehellä.

Mikäli päädytte valinnassanne MLL:n Helsingin yhdistykseen, edunsaajaksi testamenttiin merkitään Mannerheimin Lastensuojeluliiton Helsingin yhdistys ry, Y-tunnus 0280659-3.

Yhdistykselle ei tarvitse etukäteen ilmoittaa testamentin laatimisesta sen hyväksi. Yhdistys saa tiedon testamentin olemassaolosta laatijan poismenon jälkeen.

Yritysyhteistyö

Anna yrityksesi arvojen näkyä ja tule mukaan turvaamaan lapsiperheiden hyvinvointia! Tekemällä hyvää MLL Helsingin yhdistyksessä yrityksenne voi osoittaa yhteiskunnallista vastuutaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista.

Hyvän tekeminen myös motivoi ja sitouttaa työntekijöitä ja vahvistaa myönteistä yrityskuvaa. Voimme yhdessä luoda yrityksille erilaisia tapoja merkitykselliseen yhteistyöhön. Tiedustelut: helsingin.yhdistys@mll.fi, 040 722 0261

Otamme yhdistyksenä mielellämme vastaan ydinosaamistanne ja työpanostanne pro bono -yhteistyön muodossa. Arvostamme mm. juridista apua, viestintä-, markkinointi-, mainos- ja mediaosaamista, juttu- tai mainostilaa painetussa tai sähköisessä mediassa, koulutusta tai mentorointia.

Asiakkaitamme yrityksenne voi auttaa suoraan mm. tarjoamalla muutto- ja kuljetuspalveluja, tarjoamalla erilaisia hyvinvointipalveluja (esim. kauneus- ja hyvinvointipalvelut, ohjatut rentoutumisharjoitukset, liikuntapalvelut). Lapsia ilahduttaa esim. pääsyliput lastentapahtumiin tai maksullisiin leikkipuistoihin.

Yrityksenne voi tuoda iloa tuotteillanne ja lahjoittaa niitä eri toimintayksiköihimme. Voimme vastaanottaa niitä kohtuullisen määrän rajallisten säilytystilojen johdosta.

Lahjoittaa voi esim. hyvin säilyviä elintarvikkeita (esim. kahvia, teetä, lastenruokia, pillimehuja, säilykkeitä, keksejä, makeisia, purukumia jne.), arkikosmetiikkaa, aikakauslehtiä, kestäviä ja helposti puhdistettavia leluja, askartelu- ja käsityötarvikkeita, arjen perushyödykkeitä kuten naisten ja lasten vaatteita, sukkia, hammasharjoja, vaippoja jne.

Mikäli yrityksenne kokee rahalahjoituksen teille helpoimmaksi tavaksi auttaa, otattehan yhteyttä lahjoitustilinumeron toimittamiseksi:

helsingin.yhdistys@mll.fi tai 040 7220261

Vastaanotamme yritysten oma-aloitteisia rahalahjoituksia, mutta emme ylläpidä avointa rahankeräyslupaa.

Yritykset ja muut yhteisöt voivat tukea lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ryhtymällä MLL Helsingin yhdistys ry:n kannatusjäseniksi. Jäsenmaksu on 800 €/vuosi.

Tiedustelut: helsingin.yhdistys@mll.fi

MLL Helsingin yhdistyksessä yrityksenne työntekijät voivat tehdä ajallisesti ja määrällisesti omaan kalenteriin sopivan määrän vapaaehtoistyötä. Annamme tarvittavan perehdytyksen tehtävään.

 

Useat kädet pitelevät kasvitaimea

Tule vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoistyö MLL:ssa on toimintaa turvallisen lapsuuden ja nuoruuden sekä lapsiperheiden hyvinvoinnin puolesta. MLL Helsingin yhdistyksessä pääset mukaan tekemään merkityksellistä auttamistyötä lasten turvallisuuden puolesta.

Vapaaehtoisena pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, kokemaan ja oppimaan uutta ja samalla olemaan suuri apu ja ilo monen lapsen ja perheen elämässä.

Turvakodin vapaaehtoistehtävät

Tiedustelut: henri-pekka.henttonen@mll.fi

Leikki tuo lapselle iloa! Lastenhoitajasta on suuri apu erityisesti silloin, kun lapsen turvakodissa mukana oleva huoltaja käy ennalta suunniteltuja kriisikeskusteluja tai hoitaa perheen asioita. Tällöin vapaaehtoinen voi leikkiä sovitun ajan lasten kanssa turvakodin sisätiloissa tai suojatulla pihallamme. Leikkihetki turvallisen aikuisen kanssa tuo monelle vanhemmalle myös kaivatun lepohetken.

Hyvä ruoka, parempi mieli! Jos olet kiinnostunut laittamaan ruokaa tai leipomaan turvakodilla, lämmin ruoka ja pullantuoksu ilahduttavat takuuvarmasti turvakodissa majoittuvia lapsia ja aikuisia! Moni asiakas, erityisesti lapsi, toimii mieluusti keittiöapulaisena. Turvakoti huolehtii tarvikekustannuksista.

Olisitko valmis huolehtimaan tilapäisesti omassa kodissasi turvakotiasiakkaan lemmikkieläimestä? Turvakotiverkosto tarjoaa vain rajoitetusti paikkoja lemmikeille. Siksi olemme koonneet eläinystävistä ringin, josta voimme kysyä lyhyellä varoitusajalla turvapaikkaa lemmikeille.

Ilmoittaudu vapaaehtoisrekisteriimme ja kerro, millaisesta eläimestä sinä voisit pitää huolta omistajan turvakotijakson ajan. Eläinten tilapäishoitojaksot voivat vaihdella muutamasta päivästä muutamaan viikkoon.

Tule järjestämään turvakodille jokin kiva aktiviteetti turvakodissa majoittuville lapsille ja/tai aikuisille, esim. askartelu, leikkihetki, rentoutustuokio, hyvinvointitunti tms. Ehdota rohkeasti hyvää mieltä tuottavaa toimintaa!

Turvaverkko Helsingin vapaaehtoistehtävät

Tiedustelut: luru.natunen@mll.fi

Turvaverkko Helsinki järjestää aikuisille, lapsille sekä perheille suunnattuja vertaistukiryhmiä ja yksilötapaamisia. Arvostamme kokemusasiantuntijoiden mukana olemista työparina. Vertaisena toimimiseen saat tukea ja se on aina vapaaehtoista ja yhdessä työntekijän kanssa suunniteltua.

Onko sinulla jokin erityistaito ryhmämuotoisten, rentouttavien ja iloa tuovien toimintojen järjestämiseen tai opiskeletko alaa ja etsit sopivaa asiakasharjoittelutilaisuutta?

Turvaverkko Helsingissä kokoontuvat lapsi- ja aikuisryhmät ottavat mielellään vastaan ideoitasi ja apuasi toimintojen järjestämisessä.

Onko sinulla peräkärry tai pakettiauto ja taito ajaa niitä? Olisitko valmis tarvittaessa auttamaan arjen käytännön pulmissa tai vaikkapa muuttoapuna? Kaikenlainen apu on arvokasta.

Nainen näppäilee puhelintaan

Vaikuta sosiaalisessa mediassa

Tykkää some-kanavistamme ja jaa päivityksiämme! Aktiivisuudellasi voit auttaa meitä levittämään tietoa siitä, mistä lapsiperheet saavat maksutonta apua perheväkivaltaan.
Some-kanavamme