Turvaverkko Helsinki

Turvaverkko Helsinki on pääkaupunkiseudulla toimiva matalan kynnyksen palvelu, joka on tarkoitettu perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa tai niiden uhkaa kokeneille aikuisille ja/tai lapsille. Turvaverkko Helsinki tarjoaa ammatillista tukea, tietoa ja käytännön apua väkivaltakokemuksista selviytymiseen. Palvelu on asiakkaalle ja ohjaavalle kunnalle maksuton. Apua tarvitseva voi ottaa suoraan yhteyttä Turvaverkko Helsinkiin.

Turvaverkko Helsinki voi auttaa monella tavalla

• Arjen apu on asiakkaan rinnalla kulkevaa asiointiapua esim. asunnon hankintaan, avioeroon, Kelan etuuksiin tai talousasioiden järjestämiseen. Mikäli perheessä on lapsia, ohjaamme perheen oikean avun piiriin lasten asioiden sopimiseksi ja järjestämiseksi.
  • Turvaverkon vahvistaminen on suunnitelmallista olemassa olevien läheis- ja tukiverkostojen kartoittamista yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kartoituksesta saadun tiedon perusteella teemme tarvittaessa asiakkaan kanssa yhdessä suunnitelman verkostojen vahvistamiseksi.
  • Turvasuunnitelman laatiminen auttaa ennakoimaan sellaisia uhkaavia ja vaarallisia tilanteita, joissa uhan aiheuttaja on läheinen henkilö. Turvasuunnitelmassa käydään läpi konkreettisia keinoja  väkivaltatilanteiden ennaltaehkäisyyn sekä niistä poistumiseen.
  • Keskusteluapu väkivaltatyön ammattilaisen kanssa tarjoaa mahdollisuuden väkivaltakokemuksen läpikäyntiin sekä antaa keinoja ja apua väkivallasta selviytymiseen. Tilanteen niin vaatiessa ohjaamme oikeanlaisen avun piiriin. Tarjoamme keskusteluapua jokaiselle perheenjäsenelle; väkivaltaa kokeneelle, väkivallan tekijälle ja väkivaltaa sivusta seuranneelle. Osapuolilla on käytettävissään omat väkivaltatyön asiantuntijat.
  • Puhelinneuvontaa väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä ja asiakkaaksi tulon konsultointiin on saatavilla viikoittain. Katso päivystysajat osoitteesta www.helsinki.mll.fi.
  • Toiminnalliset vertaistukiryhmät eri-ikäisille lapsille tukevat väkivaltakokemuksista selviytymistä toiminnallisen vertaistuen avulla. Toimintamalli pohjautuu lapsen kohtaamiseen, kuulemiseen ja voimavarojen vahvistamiseen. Teemoja voivat olla tunnetaidot, itsetuntemus, kehon ja mielen viestien kuuntelu, turvataidot sekä selviytyminen.
  • Toiminnalliset vertaistukiryhmät väkivaltaa kokeneille lapsille ja vanhemmille yhdessä tarjoavat säännöllisen mahdollisuuden mukavaan yhteiseen tekemiseen. Ryhmissä on mahdollista tutustua muihin samaa kokeneisiin. Vertaistukiryhmät kokoontuvat väkivaltatyön asiantuntijoiden johdolla,  kokemusasiantuntijoiden ja vapaaehtoisten tukiessa toimintaa. Toimintamuotoja voivat olla retket, rentoutumisharjoitukset, leivonta tai muu osallistujien toivoma toiminnallinen tekeminen.
  • Toiminnalliset vertaistukiryhmät väkivaltaa kokeneille aikuisille ovat ammatillisesti johdettuja suljettuja ryhmiä, joiden sisältö rakentuu ryhmän toiveista ja tarpeista. Painotus on toiminnallisuudessa.

Palvelun tavoitteet

• Väkivallan loppuminen
  • Selviytymisen tukeminen vierellä kulkien
  • Puuttuvan läheis- ja viranomaisverkoston rakentaminen
  • Elämänhallinnan koheneminen
  • Vanhemmuuden tukeminen
  • Lasten tarpeiden näkyväksi tekeminen ja selviytymisen tukeminen
  • Väkivaltakokemuksesta toipuminen

Esite

PDF-tiedostoTurvaverkko Helsinki esite.pdf (1.6 MB)
Tulosta 2-puoleisena, kääntö lyhyen reunan ympäri
PDF-tiedostoTurvaverkko Helsinki_ENG.pdf (1.4 MB)
Esite englanniksi

Yhteystiedot:

• Puhelin: 040 645 3622

Voit soittaa milloin tahansa, soitamme sinulle halutessasi takaisin jos olemme asiakastyössä ja varattuina juuri sillä hetkellä. Parhaiten tavoitat meidät maanantaisin ja perjantaisin klo 8.30-10.30.

• Sähköposti: turvaverkko.helsinki@mll.fi

Löydä iloa ja keveyttä elämään: tervetuloa mukaan toiminnallisiin vertaistukiryhmiimme ja -retkille!

Turvavekko Helsingissä on viikoittain tarjolla erilaisia toiminnallisia vertaisryhmiä lähisuhdeväkivaltaa kokeneille aikuisille, lapsille ja perheille yhdessä.  Kokoontumisten pääpaino on toiminnallisuudessa ja teemme myös kivoja maksuttomia retkiä yhdessä. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää 040 645 3622 tai turvaverkko.helsinki@mll.fi.

Seuraa Turvaverkko Helsingin uutisia somessa: