Turvaverkko Helsinki

Koronatilanteen päivitys: Annamme edelleen tukea lähisuhdeväkivaltatilanteissa! Asiakkaiden tapaamiset Turvaverkko Helsingissä jatkuvat kaikkien osapuolten ollessa terveitä. Perumme ryhmätoimintamme toistaiseksi ja tapaamme asiakkaita yksilöllisesti joko Helmitornissa, missä tilojemme hygieniasta huolehditaan nyt tehostetusti, tai sovitusti myös muualla, esim. ulkosalla. Annamme edelleen myös puhelimitse tukea ja neuvoja. Älä jää turvattomaan tilanteeseen yksin selviytymään - olemme tukenasi!

Turvaverkko Helsinki on pääkaupunkiseudulla toimiva matalan kynnyksen palvelu, joka on tarkoitettu perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa tai niiden uhkaa kokeneille aikuisille ja/tai lapsille. Turvaverkko Helsinki tarjoaa ammatillista tukea, tietoa ja käytännön apua väkivaltakokemuksista selviytymiseen. Palvelu on asiakkaalle ja ohjaavalle kunnalle maksuton. Apua tarvitseva voi ottaa suoraan yhteyttä Turvaverkko Helsinkiin.

Turvaverkko Helsinki voi auttaa monella tavalla

• Arjen apu on asiakkaan rinnalla kulkevaa asiointiapua esim. asunnon hankintaan, avioeroon, Kelan etuuksiin tai talousasioiden järjestämiseen. Mikäli perheessä on lapsia, ohjaamme perheen oikean avun piiriin lasten asioiden sopimiseksi ja järjestämiseksi.
  • Turvaverkon vahvistaminen on suunnitelmallista olemassa olevien läheis- ja tukiverkostojen kartoittamista yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kartoituksesta saadun tiedon perusteella teemme tarvittaessa asiakkaan kanssa yhdessä suunnitelman verkostojen vahvistamiseksi.
  • Turvasuunnitelman laatiminen auttaa ennakoimaan sellaisia uhkaavia ja vaarallisia tilanteita, joissa uhan aiheuttaja on läheinen henkilö. Turvasuunnitelmassa käydään läpi konkreettisia keinoja  väkivaltatilanteiden ennaltaehkäisyyn sekä niistä poistumiseen.
  • Keskusteluapu väkivaltatyön ammattilaisen kanssa tarjoaa mahdollisuuden väkivaltakokemuksen läpikäyntiin sekä antaa keinoja ja apua väkivallasta selviytymiseen. Tilanteen niin vaatiessa ohjaamme oikeanlaisen avun piiriin. Tarjoamme keskusteluapua jokaiselle perheenjäsenelle; väkivaltaa kokeneelle, väkivallan tekijälle ja väkivaltaa sivusta seuranneelle. Osapuolilla on käytettävissään omat väkivaltatyön asiantuntijat.
  • Puhelinneuvontaa väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä ja asiakkaaksi tulon konsultointiin on saatavilla viikoittain. Katso päivystysajat osoitteesta www.helsinki.mll.fi.
  • Turvaverkko Helsingin Olohuone mahdollistaa kriisiasiantuntian tapaamisen ilman ajanvarausta! TOISTAISEKSI TAUOLLA KORONAEPIDEMIAN VUOKSI
  • Toiminnalliset vertaistukiryhmät eri-ikäisille lapsille tukevat väkivaltakokemuksista selviytymistä toiminnallisen vertaistuen avulla. Toimintamalli pohjautuu lapsen kohtaamiseen, kuulemiseen ja voimavarojen vahvistamiseen. Teemoja voivat olla tunnetaidot, itsetuntemus, kehon ja mielen viestien kuuntelu, turvataidot sekä selviytyminen.TOISTAISEKSI TAUOLLA KORONAEPIDEMIAN VUOKSI
  • Toiminnalliset vertaistukiryhmät väkivaltaa kokeneille lapsille ja vanhemmille yhdessä tarjoavat säännöllisen mahdollisuuden mukavaan yhteiseen tekemiseen. Ryhmissä on mahdollista tutustua muihin samaa kokeneisiin. Vertaistukiryhmät kokoontuvat väkivaltatyön asiantuntijoiden johdolla,  kokemusasiantuntijoiden ja vapaaehtoisten tukiessa toimintaa. Toimintamuotoja voivat olla retket, rentoutumisharjoitukset, leivonta tai muu osallistujien toivoma toiminnallinen tekeminen.TOISTAISEKSI TAUOLLA KORONAEPIDEMIAN VUOKSI
  • Toiminnalliset vertaistukiryhmät väkivaltaa kokeneille aikuisille ovat ammatillisesti johdettuja suljettuja ryhmiä, joiden sisältö rakentuu ryhmän toiveista ja tarpeista. Painotus on toiminnallisuudessa.TOISTAISEKSI TAUOLLA KORONAEPIDEMIAN VUOKSI

Palvelun tavoitteet

Väkivallan loppuminen

Selviytymisen tukeminen vierellä kulkien

Puuttuvan läheis- ja viranomaisverkoston rakentaminen

Elämänhallinnan koheneminen

Vanhemmuuden tukeminen

Lasten tarpeiden näkyväksi tekeminen ja selviytymisen tukeminen

Väkivaltakokemuksesta toipuminen

Yhteystiedot:

• Puhelin: 040 645 3622
  • Sähköposti: turvaverkko.helsinki@mll.fi

Voit ottaa yhteyttä milloin tahansa. Jos olemme asiakastyössä juuri varattuina, otamme halutessasi sinuun yhteyttä myöhemmin.

Yhteydenottopyyntö

Esite

PDF-tiedostoTurvaverkko Helsinki esite.pdf (1.6 MB)
Tulosta 2-puoleisena, kääntö lyhyen reunan ympäri