Apua eroon: Lapset ensin - erossakin

Lue Koronatilannepäivitys täältä!

 

Lapset ensin - erossakin on eron kohdanneille perheille suunnattu maksuton palvelu, jonka tavoitteena on lapsen edun toteutuminen vanhempien erossa ja vanhemmuuden tukeminen parisuhteen päättyessä.

Vuosittain noin 30 000 lasta kokee vanhempiensa eron. Suurin osa eroista tapahtuu pikkulapsivaiheessa. Ero voi järkyttää lapsen turvallisuudentunnetta. Lapsen selviytymistä erosta auttaa parhaiten se, että suhde molempiin vanhempiin säilyy hyvänä sekä eron hetkellä että sen jälkeen. Toimiva yhteistyövanhemmuus suojaa lasta eron haitoilta.

Eronneille lapsiperheille tarjoamme:

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä useat eri järjestötoimijat. Toiminnassa on mukana myös vapaaehtoisia.

 

Koronatilanteen päivitys: Lapsella on oikeus pitää yhteyttä molempiin vanhempiinsa ja tätä oikeutta on vaalittava myös poikkeusoloissa (kts. tarkemmin täältä). Lapsen ja vanhemman tapaamiset Perhepesissä voivat jatkua sovitulla tavalla kaikkien osapuolten ollessa terveitä. Tapaamistilamme ovat yksityisiä, yhden perheen käytössä kerrallaan. Olemme tarkentaneet hygieniaohjeitamme sekä muita käytäntöjämme, jotta takaisimme mahdollisimman turvallisen tapaamisympäristön (kts. tarkemmin täältä). Perhepesiin liittyvissä asioissa sekä vanhemmuussuunnitelmaan tarvittavasta tuesta voit olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse. Noudatamme valtionhallinnon sekä kaupunkien ohjeistuksia ja tiedotamme tarvittavista muutoksista kotisivuillamme, some-kanavillamme sekä suoraan asiakkaillemme.

Lue täältä huhtikuun uutiskirjeemme!

ERO LAPSIPERHEESSÄ -PIIRROSVIDEOSARJA on nyt julkaistu! Pääset tutustumaan videoihin täältä.

Käy tästä virtuaaliseikkailulla Perhepesä Rastilassa! Kuvaa liikuttamalla pääset kurkkaamaan Perhepesän tiloihin sekä kuulemaan mitä Pesässä tapahtuu!

Käy tsekkaamassa ja tykkäämässä myös Instagram ja Facebook -sivut!

Kuva: Sari Gustafsson

Lapset ensin -erossakin on Veikkauksen tuotoilla tuettua toimintaa.