Sophie Mannerheimin turvakoti

Sophie Mannerheimin turvakoti on ympärivuorokautinen, kodinomainen paikka, missä lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut henkilö tai perhe saa turvattua asumista ja apua väkivallan loppumiseksi.

Sophie Mannerheimin turvakodissa on seitsemän asiakashuonetta ja se sijaitsee Helsingin Marjaniemessä hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella.

Sophie Mannerheimin turvakoti on osa valtakunnallista turvakotiverkostoa, missä turvakotipalvelut ovat   

  • saatavilla asuinpaikasta riippumatta
  • asiakkaille maksuttomia
  • tarjolla perheille ja yksittäisille asiakkaille, iästä ja sukupuolesta riippumatta
  • tarvittaessa käytettävissä myös nimettömänä

Turvakodin ammattihenkilökunta tarjoaa välitöntä kriisiapua, akuuttiin tilanteeseen liittyvää psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikaksi kriisihoidon ajaksi. Siellä oleskelun kesto on aina yksilöllistä.

Väkivaltatyön ammattilaiset auttavat maksuttomasti myös silloin, jos et tarvitse turvattua asumista. Apua ja tukea on saatavilla myös turvakotijakson jälkeen. Lue lisää Turvaverkko Helsingin avusta.

Koronavirus 

Sophie Mannerheimin turvakodilla on valmius sijoittaa ja työskennellä koronatartunnan saaneiden asiakkaiden kanssa erillisessä tilassa, erikseen muista asiakkaista.

Koronaviruksen uhka otetaan turvakodissa vakavasti: siivousta on tehostettu, arjen käytäntöjä järjestelty eri lailla, vierailuja peruttu ja etäyhteyksiä hyödynnetään myös asiakastyössä. Asiakkaiden ja työntekijöiden sairastumisriski on pyritty minimoimaan siten, että turvakoti pystyy toimimaan 24/7.

Esteettömyys

Sophie Mannerheimin turvakodissa pääsee liikkumaan rollaattorilla ja ainakin pienimmillä pyörätuoleilla. Sähköpyörätuolin tai suuremman pyörätuolin kanssa liikkuminen ei toistaiseksi onnistu oviaukkojen kapeuden vuoksi. Yhdessä kylpyhuoneessa on suihkutuoli. Autolla pääsee suoraan turvakodin sisäänkäynnin eteen, mutta esteettömiä autopaikkoja ei ole. Kerromme mielellämme lisää turvakotimme tiloista ja pohdimme tilojen soveltuvuutta.

Lemmikit

Tarvitsetko apua lemmikkisi hoidossa turvakotijakson ajaksi? Meillä on käytettävissä iso vapaaehtoisten eläintenhoitajien rinki, joiden luokse eläimet voivat majoittautua tarvittaessa nopeallakin aikataululla.