Miten turvakotiin hakeudutaan?

Jos mahdollista, turvakotiin kannattaa aluksi soittaa, jotta voi varmistua siitä, että turvakodissa on kyseisellä hetkellä tilaa. Akuuteissa tilanteissa turvakodille voi saapua myös ilmoittamatta.

Paikkatilanteen Sophie Mannerheimin turvakodissa saa selville soittamalla turvakodille suoraan (puh. 0400 600 107) tai soittamalla Nollalinjaan (puh. 080 005 005). Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Sekä turvakodeista että Nollalinjasta nähdään kaikkien Suomen turvakotien reaaliaikainen paikkatilanne.  

Turvakotiverkostossa on aina vapaita paikkoja. Kun yksi turvakoti on täynnä, apua tarvitsevalle löytyy paikka toisesta turvakodista.

Turvakotiin voi myös hakeutua oma-aloitteisesti mihin vuorokauden aikaan tahansa joko yksin tai lasten kanssa. Turvakotiin voit tarvittaessa myös hakeutua nimettömänä. Turvakodissa on ammattihenkilöstö paikalla ympäri vuorokauden.

Turvakoteihin ohjataan asiakkaita myös viranomaispalvelujen sekä terveys- ja sosiaalipalvelujen kautta. Erillistä maksusitoumusta ei tarvita.

Täältä löydät tiedot Suomen kaikista turvakodeista.

 

Pakkaa mukaan henkilökohtaiset tavarat

 

Turvakodissa saat käyttöösi oman huoneen. Sophie Mannerheimin turvakodissa on seitsemän asiakashuonetta ja tilaa on myös suuremmille perheille. Saat myös ruuan, liinavaatteet ja välttämättömät hygieniatuotteet.

Jos jouduit lähtemään kiireellä, Sophie Mannerheimin turvakodilla on myös tarjota siistejä lahjoitusvaatteita ja muita tarvikkeita asiakkailleen.

Jos pääset lähtemään turvakotiin rauhassa, voit pakata mukaan vaatteita ja muita tarpeellisia tavaroita, kuten lääkkeet, henkilöllisyystodistuksen ja pankkitunnukset. 

Jos tulet turvakotiin lasten kanssa, pakkaa tarpeelliset tavarat myös heille. Mukaan kannattaa ottaa esimerkiksi unilelu, säänmukaisia vaatteita ja lapsen lääkkeet.